dennis provans

Een juiste lifestyle kiezen doe je zo!

Als Tony Hawk op een snowboard

Hoe leuk zou het zijn als jij net zoals Tony Hawk op een skateboard, maar dan op een snowboard van Snowboards.nl zou kunnen staan. Het is makkelijker dan je denkt. Die three-sixties, salto’s, kickflips, heelflips, ollies en gekke jumps kan jij ook in de sneeuw. Daar hoef je geen Tony Hawk voor de zijn, maar je zou er wel op kunnen lijken. In principe, als je goed kijkt naar de olympische spelen, staan zijn daar ook maar trucjes op hun snowboard uit te oefenen van wat wij denken dat vaardigheden en skills zijn. Alles wat je nodig hebt, is een beetje zelfvertrouwen en voor je het weet ben jij Tony Hawk op een snowboard.

Een snowboard three-sixty

Een snowboard three-sixty, hoe doe je dat? Eigenlijk is dit de simpelste van alle trucjes die je maar kan bedenken: een rondje draaien in de lucht voordat je weer landt. Maar om dat rondje te kunnen draaien, heb je wel wat vaart nodig, anders beland je zo op je muil. Dat moeten we natuurlijk niet hebben. Laten we even vanaf het begin beginnen met hoe je een three-sixty uitvoert. Zorg ervoor dat je op een plat oppervlakte staat en probeer een in een rondje te springen. Lukt dat? Top, dan gaan we een stapje verder. Van een relatief klein heuveltje af en probeer een sprongetje te maken. Als dat ook lukt, ga je van datzelfde heuveltje weer af en probeer je tijdens je sprong een halve draai te maken. Als je dit makkelijk vindt, dan ga je nog één keer van datzelfde heuveltje af en maak je de hele draai tijdens je sprong. De three-sixty heb je nu onder de knie! En als je durft, kan je van steeds hogere heuvels en bergen af.

Een salto op je snowboard

Een salto maken op je snowboard lijkt in eerste instantie veel moeilijker dan een three-sixty. Deze truc wordt ook wel makkelijker als je de salto al beheerst, voordat je het gaat oefenen en uitvoeren op je snowboard. Er hangt namelijk extra gewicht aan je voeten en dat ga je merken als je een koprol in de lucht maakt. Om te voorkomen dat je je nek breekt, oefen eerst de techniek van de salto zonder de snowboard aan je voeten. Als je dat eenmaal onder de knie hebt, dan hoef je eigenlijk alleen maar de stappen te herhalen op je snowboard zelf. Maar wees er wel bewust van dat je extra gewicht aan je voeten hebt van ongeveer twee tot drie kilo. Dat is zeker niet niks en dat neem je allemaal mee in je salto.

Bekijk Snowboards.nl voor de mooiste snowboards!