dennis provans

Een juiste lifestyle kiezen doe je zo!

Geef je meubels een tweede leven!

Een meubel weggooien doen we tegenwoordig liever niet meer. Je meubel een tweede leven geven wordt namelijk steeds populairder. Ten eerste omdat het milieuvriendelijk is maar daarnaast ook omdat je er veel mee kan doen. Of je je meubels nu helemaal wit wilt verven of juist een vintage look wilt geven door middel van kalkverf, het kan allemaal! Hieronder vertellen wij u de tips die u moet ondernemen om uw meubel op de beste manier een tweede leven te geven. Ten eerste is het belangrijk te bepalen welke kleur verf u wilt gebruiken voor op uw meubel. Hiervoor kunt u het beste van te voren inspiratie opdoen.

De juiste verf kopen

Als je een kleur hebt gekozen, is het tijd om de juiste verf te kopen. Let hierbij op dat u een geschikte verf gebruikt die u ook echt op uw meubel kunt verven, zoals kalkverf of speciale betonlook verf. Daarna moet u uw meubel grondig schoonmaken en eventuele hang- en sluitwerken verwijderen. Als het meubel droog is, kunt u beginnen met schuren. Als er geen verf op het meubel zit, gebruik dan dik schuurpapier. Als er wel al een laag verf op zit kunt u fijn schuurpapier gebruiken. Vervolgens kunt u beginnen met verven. Hierbij kunt u voor de randen en dunne stukken een kwast gebruiken, en voor derest een speciale verfroller. Zo wordt het meubel mooi en egaal geverfd.

Vintage look op oude meubels

We zien dat steeds meer meubels een tweede leven krijgen. Hierbij wordt de industriële- of vintage look steeds populairder. Met speciale verf kunt u namelijk uw meubels een mooie vintage look geven. De verf die u hiervoor kunt gebruiken is, zoals al eerder benoemd, is bijvoorbeeld kalkverf maar ook betonlook verf. De betonlook verf is een populaire verf waarmee u uw meubels een prachtige vintage look kan geven. Door middel van verschillende beton cire kleuren bepaal jij welke look jij je meubel wilt geven.