dennis provans

Een juiste lifestyle kiezen doe je zo!

Hoe kun je zelf e-learning ontwikkelen?

Als bedrijf of als opleiding kan het goed zijn om gebruik te maken van e-learning design. Door middel van e-learning kun je je medewerkers of studenten effectief, snel en kostenefficiënt laten leren. Daarbij worden ze zo ook steeds voorzien van de meest up to date informatie, wat niet het geval is als ze uit een boek leren. Wil je zelf e-learning ontwikkeling? Dan moet je er rekening mee houden dat je een leeromgeving, content en e-learning design nodig hebt. In dit artikel leggen we hier meer over uit.

Leeromgeving ontwikkelen

Het ontwikkelen van een e-learning leeromgeving is niet zomaar iets. Als je dit echt helemaal zelf wilt doen, heb je hiervoor goede ICT-ers nodig. Wel kun je de leeromgeving dan vanaf de grond af aan opbouwen en zelf alle functionaliteiten bepalen. Het kan echter wel veel tijd en geld gaan kosten. Indien je dit niet wilt, kun je ook kiezen voor een al bestaande leeromgeving. Je kunt deze leeromgeving eventueel nog laten aanpassen op jouw bedrijf.

Content voor de e-learning

Naast een leeromgeving heb je natuurlijk ook content nodig voor de e-learning. Je kunt hiervoor bestaande content aanschaffen of je kunt dit zelf ontwikkelen. Indien je dit zelf ontwikkelt, is het natuurlijk belangrijk dat deze content ook echt klopt en van toepassing is. Content hoeft niet alleen uit teksten te bestaan. Je kunt ook gebruikmaken van video’s of bepaalde teksten verduidelijken met foto’s of illustraties.

E-learning design

Het e-learning design is belangrijk dan vaak wordt gedacht. Als de inrichting van de leeromgeving gemakkelijk te begrijpen is en het er ook aantrekkelijk uitziet, vinden deelnemers het fijner om hiermee aan de slag te gaan en wordt het leren simpeler gemaakt. Ook de keuze van bepaalde kleuren kan belangrijk zijn om het leren te optimaliseren. Bedenk dus goed welke kleuren je kiest en zorg voor een eenvoudig, rustig en aantrekkelijk e-learning design.