dennis provans

Een juiste lifestyle kiezen doe je zo!

Met een winterhoes voor je olijfboom geef je je boom de juiste aandacht

Als je van plan bent een olijfboom te kopen en je gaat lezen bij de specificaties van de boom, dan lees je misschien dat een olijfboom winterhard is. Het betekent inderdaad dat je je olijfboom gerust mag buiten planten. Maar dit betekent niet dat hij extreme kou kan verdragen. Vanaf een bepaalde graad onder nul moet je hem afdekken met een winterhoes olijfboom. Zo overleeft hij zonder problemen de winter. In het voorjaar zal hij terug een boost krijgen en je merkt snel dat er nieuwe scheuten aan je boom komen. Winterhoezen voor olijfbomen zijn uiteraard ook perfect geschikt om andere exotische bomen en planten te laten overwinteren.

Waaraan herken je een goede winterhoes voor je olijfboom?

Een winterhoes olijfboom moet aan bepaalde eisen voldoen. Pas dan is je olijfboom optimaal beschermd tegen winterkou. De hoes moet om te beginnen lichtdoorlatend zijn. Je boom heeft namelijk ook in de winter licht nodig. Daarnaast moet hij ook actief ademend zijn. Zo kan je olijfboom toch voldoende zuurstof opnemen, ook al zit hij in zijn winterjas. Het microvlies waaruit de hoes is gemaakt, moet uv-bestendig zijn. Ook in de winter schijnt de zon. Een hoes van mindere kwaliteit kan door uv-straling beschadigd worden. En je hoes moet ook scheurbestendig zijn. Een goede winterhoes zal ook voorzien zijn van een ritssluiting en een trekkoord. Dit maakt het makkelijk om de hoes aan te brengen.

Hoe breng je je winterhoes aan op je olijfboom?

Een winterhoes is zeer snel en makkelijk aangebracht. Je gooit het gewoon over je boom heen en je sluit het met de ritssluiting. Je trekt aan met de koord. Kies de hoes voldoende groot zodat je boom niet bij elkaar gedrukt wordt. Een grote hoes is immers ook geschikt om meerdere kleine boompjes en planten tegen de vorst te beschermen. De hoezen zijn zeer compact zodat je ze na de winter makkelijk terug kunt opbergen.