dennis provans

Een juiste lifestyle kiezen doe je zo!

Snel en eenvoudig een verklaring

VOG

Een verklaring omtrent gedrag aanvragen is eenvoudiger dan je denkt, ben je in het bezit van een Digid dan is deze makkelijk aan te vragen. Verder moet je wel in het bezit zijn van een mailadres en internetbankieren om de verklaring te betalen, vul de gevraagde gegevens in en de aanvraag is gedaan. Een vog online aanvraag doe je op vog-aanvraag.info, deze website is veilig en betrouwbaar, er wordt zeer discreet met je gegevens omgegaan. 

VOG

Wie bepaald of je een VOG nodig hebt?

Wettelijk is vastgelegd voor welke beroepen en functies je een vog online aanvraag moet doen, dit betekent niet dat je er voor de andere beroepen nooit een nodig kunt hebben. Heeft je toekomstige werkgever besloten dat hij toch een verklaring omtrent het gedrag van je wil dan mag hij dit eisen. Een werkgever is wat dat betreft niet aan regels verbonden, wel dient hij zich te houden aan de wettelijke eis. De lijst waarbij een VOG wettelijk verplicht is vind je op de website van justitie.

Wie bepaald of je een VOG krijgt?

Er is in Nederland maar een dienst die bepaald of je een VOG krijgt of niet, dat is de dienst Justis. Zij hebben inzage in binnen en buitenland in je verleden of je een strafbaar feit hebt gepleegd. Hiervoor worden meerdere bronnen bekeken, de reclassering, politie en justitie. Ook in het buitenland kan worden bekeken of je daar strafbare feiten hebt gepleegd, deze worden ook gewoon meegeteld. Heb je een delict gepleegd dan wordt er verder teruggekeken dan de huidige vier jaar bijvoorbeeld.