dennis provans

Een juiste lifestyle kiezen doe je zo!

Waarom het leuk is om een huismoeder te zijn

Het kan een moeilijke beslissing zijn om een huismoeder te zijn. Maar er zijn heel veel goede dingen aan. Je zult de mijlpalen bijvoorbeeld niet missen. Als je thuisblijft, weet je vrijwel zeker dat je er bent voor alle belangrijke mijlpalen van je kinderen. Je zult de eerste keer dat baby gaat zitten in die leuke dirkje kleding, die eerste stapjes zet in zijn hippe jongens babykleding of haar eerste woordjes zegt in die feetje pyjama blauw niet missen. Je kan ook zelf dus zorgen dat ze al die leuke kleding dragen van de kindermerkkleding webshop en ze ook er in zien. Soms spelen financiën een grote rol bij je beslissing om thuisblijvende ouder te zijn. Kinderopvang is duur en kan bijna elke euro van je salaris opeten. Tel je salaris bij elkaar op en begin met het afsluiten van kinderopvang, gas en uw werkgarderobe en je kunt met weinig worden achtergelaten.

Geld 

Dit geldt vooral als je meer dan één kind hebt, buitenschoolse opvang of nachtopvang nodig hebt. Met andere woorden, soms is het gewoon goedkoper voor je om thuis te blijven met de kinderen in plaats van buitenshuis te werken. En je kunt altijd weer aan het werk, het is gemakkelijk om te denken dat je nooit meer terug zult komen naar waar je was in je carrière als je je baan opzegt om thuis te blijven voor de kinderen. Maar als je thuis wilt blijven, is er genoeg dat je kunt doen om je arbeidskloof te dichten, van het volgen van lessen voor vrouwen die je carrière kunnen verbeteren tot vrijwilligerswerk doen in een gerelateerd vakgebied. Met een paar extra stappen kun je weer aan het werk als je klaar bent met een cv zonder opvallende gaten terwijl je thuisbleef om je kinderen op te voeden. Je zult snel je positie op de carrièreladder hervatten en zelfs nog meer treden op die ladder beklimmen.

Minder stress 

Thuisblijven kan ook minder stress voor je zijn. Laten we eerlijk zijn. Het leven is vol stress en werk is gewoon een andere factor in dat stressniveau, ongeacht wat je doet voor de kost. Kinderen geven ons al zelf veel stress. Voeg daar je werk verantwoordelijkheden aan toe, probeer tijd te vinden met je partner en je kinderen groot te brengen en het kan net genoeg zijn om ervoor te zorgen dat je je salaris een tijdje weg van kantoor wilt ruilen. Je kunt een gelukkige thuisblijvende ouder zijn wiens belangrijkste bron van stress je kinderen zijn, wat niet zo’n groot probleem is om te hebben. Thuis zijn is ook misschien makkelijker voor het hele gezin. Thuisblijvende ouder zijn kan veel gemakkelijker zijn voor het hele gezin. Jij en je partner hoeven niet de hele tijd met schema’s te gooien om te beslissen wie welk kind gaat ophalen, waar en wanneer.