dennis provans

Een juiste lifestyle kiezen doe je zo!

Wat is antislip tape?

antislip tape

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Ditzelfde geldt ook voor wanneer een ondergrond niet goed bevestigd is. Struikelen kan dan bijzonder gevaarlijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan traptredes die zijn bedekt met tapijt, waarbij het tapijt niet goed bevestigd is. Het kan dan zomaar gebeuren dat de persoon van de trap valt. Antislip tape kan worden ingezet als een bevestigingsmiddel of als strook. Als je bijvoorbeeld niet van plan bent om tapijt op een trap te bevestigen, dan kun je er ook altijd voor kiezen om deze tape op de traptredes aan te brengen. Door dit te doen, is de trap voorzien van handige stroken waarop makkelijk kan worden gelopen en ziet de trap er mooi aangekleed uit.

De tape is gemaakt van duurzame materialen. Het wordt gevormd door Aluminium Oxide. Dit materiaal behoudt zijn hardheid en stroefheid. Dit is een ander verhaal dan kunststofkorrels doen wanneer deze worden ingezet als antislip alternatief. De tape is makkelijk aan te brengen op vlakke ondergronden en daarnaast wordt het geleverd op rol. Doordat dit op deze manier wordt geleverd, is het makkelijk aan te brengen en kan het voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Zo is het zelfs geschikt om te gebruiken in extreem koude omgevingen en kan het ook in de hitte functioneren. De maximale breedte van de tape is 1 meter, waardoor het ook op bredere ondergronden kan worden gebruikt. Het kan makkelijk worden bijgesneden en zelfs worden geknipt.

antislip tape

Op een trap, maar ook op andere manieren kan de tape intensief worden gebruikt. Dat is ook precies waar deze tape uitermate voor geschikt is. Je hebt tape dat geschikt is voor in huis. Zo heb je er ook tape bij die meer voor buiten is. Als je bijvoorbeeld een tijdelijk zebrapad aan wilt leggen kun je de zwarte stroken gebruiken als extra markering en kan er veilig op worden gelopen. De antislip tape is goedkoop in de aanschaf en door de duurzame materialen waarvan het is gemaakt, kan het zowel tijdelijk als wat meer permanent worden ingezet. Het is gemaakt van slijtvast materiaal en daardoor gewenst.

Meer verhalen