dennis provans

Een juiste lifestyle kiezen doe je zo!

Een mooie toekomst in de administratie

Een administratief medewerker heeft geen vastomlijnde functie. Hij of zij moet heel veel verschillende dingen kunnen, en het liefst tegelijkertijd. Je zult telefoontjes aannemen, klanten helpen, administratieve handelingen verrichten, collega’s informeren en nog veel meer. Wat de werkgever jou als administratief medewerker laat doen kan nogal verschillen. Bij het ene bedrijf ben je meer een soort klantenservicemedewerker, bij een ander bedrijf ben je meer een secretarieel medewerker. En uiteraard ben je ook zelf voor een groot deel verantwoordelijk voor de inhoud die je geeft aan jouw functie.

 

Aan welke eisen moet ik voldoen?

Administratief medewerker worden is niet voor iedereen weggelegd. Alleen een administratief medewerker opleiding volgen is echt niet voldoende. Je moet beschikken over de juiste persoonlijkheid en flink wat aanleg. Je moet heel nauwkeurig kunnen werken, het liefst foutloos. Ook is het belangrijk dat je veel cijfermatig inzicht hebt en goed kunt rekenen. Daarnaast moet je sociaal vaardig zijn. Je zult immers vaak geconfronteerd worden met vragen van klanten en collega’s. Het is dan jouw taak om hen zo goed mogelijk te helpen met behulp van de informatie die jij hebt. Als er problemen zijn zal jij gevraagd worden deze zo goed en snel mogelijk op te lossen. Je zult dus creatief moeten zijn in het bedenken van oplossingen en desnoods moeten improviseren.

 

Zijn er doorgroeimogelijkheden?

Als administratief medewerker heb je zeker doorgroeimogelijkheden. Het is sowieso verstandig om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen binnen je vakgebied. Zo blijf je up-to-date. Maar regelmatig een cursus volgen is ook zeker geen overbodige luxe. Dit zal de kwaliteit van jouw werk ten goede komen. Bovendien ben je dan ook beter inzetbaar op de werkvloer. Je kunt ook overwegen om een aanvullende opleiding te volgen, voor financieel administratief medewerker bijvoorbeeld.