dennis provans

Een juiste lifestyle kiezen doe je zo!

Goedkope hondenverzekering

Als je een huisdier zoals een hond aanschaft, dan heb je natuurlijk het beste met het beestje voor en wil je het liefst dat hem of haar nooit iets overkomt. Dat heb je alleen natuurlijk niet altijd zelf in de hand en mocht zich nu onverhoopt iets vervelends voordoen, dan wil je je hond toch wel de beste zorg bieden. Deze zorg is niet goedkoop, maar daarvoor kun je wel een hondenverzekering afsluiten.

Waarom zou je je hond laten verzekeren?
Er zijn veel goede redenen te geven waarom je je hond zou laten verzekeren. De belangrijkste reden is ongetwijfeld dat je je huisdier wilt laten helpen als hij ziek is of iets mankeert. En mocht je op dat moment dan niet over voldoende financiële middelen beschikken, dan kan een behandeling toch doorgang vinden als je hond verzekerd is.

Kijk en vergelijk
Je kunt voordat je een verzekering afsluit voor je hond, eerst goed kijken wat je nu allemaal wilt laten verzekeren. De dekking die verschillende maatschappijen geven is verschillend. Ze dekken niet allemaal dezelfde (medische) handelingen en vergoeden soms ook niet de gehele behandeling of maar tot een maximumbedrag. De premies lopen ook uiteen, maar je kunt zeker ook een goedkope hondenverzekering vinden. Die lagere premie die je bij zo’n goedkopere verzekering betaalt, heeft natuurlijk wel wat consequenties. Het verschil in de maandelijkse bijdrage zit natuurlijk wel ergens in. Als je een goede basisverzekering voor je hond wilt nemen, dan is dat niet zo duur. Je kunt met een goedkope versie al aardig wat vergoed krijgen, mocht het nodig zijn. Als je voor jezelf bepaald hebt wat je misschien ooit nodig denkt te hebben en wat je graag vergoed wilt zien (zodat dit jou een stukje zekerheid geeft, mocht er iets gebeuren), kun je het beste op basis daarvan de voor jou en je hond juiste verzekering kiezen.

Basis en aanvullingen
Er zijn basisverzekeringen die een aantal zaken vergoeden waar je bijvoorbeeld geen behoefte aan hebt of waarvan je denkt dat het voor jouw hond niet nodig is om daarvoor verzekerd te zijn. Je kunt dan het beste kiezen voor een verzekering die wel de zaken dekt die jij belangrijk acht. Als er dan nog dingen zijn die je graag verzekerd wilt zien, kun je nog kiezen voor een aanvulling op de verzekering. Dit werkt feitelijk hetzelfde als bij je eigen verzekering: je kiest gewoon aanvullingen die jij belangrijk vindt en betaalt daar dan extra voor. Je hebt dan wel een iets duurdere verzekering, maar dan weet je ook dat er meer gedekt wordt en dat kan ook een hele geruststelling zijn.

Raadpleeg het internet voor de mogelijkheden
Weet je niet goed hoe te beginnen met je zoektocht naar een geschikte verzekering? Raadpleeg dan eerst het internet. Je kunt op verschillende sites een overzicht vinden waarin er verschillende verzekeringen bij diverse aanbieders met elkaar worden vergeleken. Er zijn een groot aantal aanbieders van dit soort verzekeringen voor je huisdier en het komt ook steeds vaker voor dat mensen voor een soortgelijke verzekering kiezen.