dennis provans

Een juiste lifestyle kiezen doe je zo!

Keuze maken uit diverse hoortoestellen

Het zoeken van hoortoestellen, waar te beginnen… Met de oude dag komen ook de kwaaltjes. Ik verloor mijn gehoor. Daar schrok ik terdege van dat ik meteen die dag nog naar een audicien ging. Het was een vreemde gewaarwording. Ik ben dol op geluid, om muziek, op alle ruis die je hoort. Laat mij maar in een drukke stad slapen, met het raam op een kier. Heerlijk. Die stadse geluiden. Maar ook bosrijke omgevingen zijn geweldig. Je kan de vogels horen flirten met elkaar. Je snapt hoe erg ik in de stress raakte toen ik opeens meemaakte dat mijn linkeroor niet optimaal meer werkte. Heel gek, het voelt alsof je een koptelefoon hebt en in een oor minder goed hoort.

Testen bij een audicien

Ik moet zeggen dat ik uitstekend ben geholpen toen ik bij de audicien kwam. Ik legde mijn klachten uit en ze gingen meteen aan de slag met een test. Uiteindelijk bleek het allemaal best mee te vallen, maar kon ik een hoortoestel krijgen voor mijn linkeroor. Ik heb toen gehoord wat het verschil was en ik wist meteen dat ik dit wilde. Toen kwam er nog een keus, een geruime keus aan hoortoestellen, en welke wil je nou het liefst? Omdat ik voor die dag eerlijk gezegd nog nooit had nagedacht over een hoortoestel, besloot ik even de tijd te nemen, om mij te informeren. Ook sprak ik een aantal vrienden, die allemaal een gehoorapparaat hadden. Zonder dat ik dit wist! Dit gaf wel een leuk en open gesprek, met meer openheid omtrent deze zaken.