dennis provans

Een juiste lifestyle kiezen doe je zo!

Vensterbank (licht) gezoet Belgisch hardsteen

 

Een prachtige vensterbank (voor binnen) van topkwaliteit Belgisch hardsteen uit de Ardennen met die prachtige en levendige blauwgrijze kleurtint. De blauwgrijze tint in combinatie met de mooie fossielen en (soms) fijne witte aders aan het oppervlakte zorgt voor een sfeervolle uitstraling, zeker in combinatie met de ‘gezoete afwerking’. Deze gezoete hardstenen vensterbank heeft een glad oppervlakte en een matte (satijn) glans. Gezoet hardsteen wordt ook weleens aangeduid als licht gezoet en blauw gezoet, om het onderscheid met ‘donker gezoet hardsteen’ te benadrukken. De vensterbank van Belgisch hardsteen (licht / blauw) gezoet kunt u online bestellen tot een maximale lengte van 240 cm. Wanneer u de lengte invoert (in cm) en op ‘bereken’ klikt wordt de exacte prijs direct getoond. En ook kunt u diverse zaagwensen, zoals in verstek gezaagd en met een hoekuitsparing gezaagd, direct online mee bestellen. Wel zo handig! En vensterbanken voor binnen is niet het enige product dat wij in Belgisch Hardsteen aanbieden, ook een raamdorpel bij NATUURSTEENvakman.nl betreft Belgisch hardsteen, evenals buiten deurdorpels en binnen dorpels.

 

 

Gezoet Belgisch Hardsteen

 

De term ‘zoeten’ betreft de laatste stap in het schuurproces van Belgisch hardsteen. Bij zoeten gebeurt dit met een hele fijne korrel. Zoeten zorgt voor een gladde afwerking van het oppervlak. Het zoeten van Belgisch hardsteen is tevens een van de authentieke bewerkingswijzen van Belgisch hardsteen en zorgt voor een optimale situatie op het gebied van onderhoud. Slijtage is niet snel zichtbaar, evenals vuil, en vochtopname is minimaal. Daarnaast zorgt deze bewerking voor die kenmerkende ‘matte glans’ van Belgisch hardsteen. Gezoet Belgisch hardsteen is niet te vergelijken met een gepolijst oppervlakte, maar lijkt meer op een satijn glans.

NATUURSTEENvakman

Bij Belgisch hardsteen wordt gesproken over ‘(licht / blauw) gezoet’ en ‘donker gezoet’. Deze vensterbank betreft (licht / blauw) gezoet. In principe is de afwerking van het product volledig gelijk, het verschil betreft primair de kleur van het hardsteen. Deze kleurgradatie wordt gerealiseerd door een verschil in korrelgrootte tijdens het schuurproces van het Belgisch hardsteen. Licht / blauw gezoet Belgisch hardsteen heeft die kenmerkende (lichtere) blauwgrijze tint van authentiek hardsteen. Donker gezoet Belgisch hardsteen neigt meer naar antraciet als basiskleur.